torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Marta Karlqvist ny vd på Cohn & Wolfe

Publicerad: 15 april 2010, 10:07

Resume.se kan berätta att det blir Bites förra vd- Marta Karlqvist som tar över vd-posten på Cohn & Wolfe efter Kinna Brundin. – Det blir en rolig, intressant, men tuff utmaning säger, säger hon.


TM

Tero Marjamäki


Marta Karlqvist var vd på Bite Communication i Stockholm mellan 2005 och 2007, då hon lämnade Sverige för att bli vd på Bites New York-kontor. Efter en tid återvände hon till Sverige för att tillfälligt åter ta över vd-posten på svenska Bite. Sedan dess har det blivit en hel del pendling mellan New York och Sverige. Den 7 maj landar hon dock permanent i Stockholm då hon officiellt tar över vd-posten på Cohn & Wolfe.
– Först ska jag nu ta mig tid och lära känna folket på byrån, sedan blir det full fart framåt. Att älta det som varit finns inte, utan det är bara att köra på.

I slutet av Februari fick Kinna Brundin lämna byrån för att byrån inte "uppnådde sina uppsatta tillväxtmål", sedan dess har rekryteringsprocessen varit igång.

Enligt uppgift till Resumé ska flera tillfrågade ha tackat nej till förfrågan att ta över vd-posten?

– Jag vet inte om någon fått erbjudandet och tackat nej, och jag tror inte det stämmer.  Men visst, det blir en minst sagt tuff uppgift, och vågar man inte ta den uppgiftn så har jag full förståelse för det. Men jag tror att det går att göra bra grejer med byrån. 

Och första uppgiften på nya vd-stolen blir också av det trevligare slaget.
– Vi har ett behov av att anställa runt sju till tio personer. Men det kommer att ta ett tag, jag är oerhört kräsen, och det är viktigt att få rätt människor på rätt på rätt plats, säger Marta Karlqvist.

Enligt senaste bokslutet som gäller 2008 omsatte Cohn & Wolfe 44 miljoner. Resultatet blev 3,5 miljoner. Byrån har i dagsläget 33 anställda.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev