onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Marta Tiberg tar över hela Posten

Publicerad: 9 april 2010, 15:03

Postens kommunikationschef Marta Tiberg blir ny varumärkeschef för det fusionerade dansk-svenska Posten. Nu står ett gigantiskt och känsligt varumärkesbygge för dörren.

Ämnen i artikeln:

Marta Tiberg

UF

Ulrika Fjällborg


Marta Tiberg.

Förra torsdagen, den 1 april, tillträdde Marta Tiberg sin nya tjänst som varumärkeschef för det sammanslagna bolaget som består av danska och svenska Posten. Hon är redan igång med den första uppgiften: att skapa en sammanhållen varumärkesplattform för det nya bolaget.

– Hur den ska se ut är för tidigt att säga. Det finns många bra värden i de båda bolagen; pålitlighet, trygghet, leveranssäkerhet, och det ska vi naturligtvis behålla, säger hon.

Kommunikationsbyrån Kunde&Co, som finns i både Sverige och Danmark, är den byrå som fått uppgiften att sätta den nya plattformen.

– Det har funnits en relation med den byrån tidigare, framför allt från danska Posten, säger Marta Tiberg.

I övrigt påverkas inte reklambyråsamarbetena för de båda nationella bolagen än på ett tag. I Svergie arbetar Posten bl a med Åkestam & Holst och CPB Europe och i Danmark är det Bates i Köpenhamn som har huvudansvaret.

– Vi har inga planer på att byta reklambyråer, poängterar Marta Tiberg, som säger sig få många samtal varje dag från hugade reklambyråer som vill ha jobb.

Svenska Posten har färgerna blågult och den danska rött och gult. Vad blir det för färg på det nya bolaget?

– Den som lever får se. Det blir en spännande överraskning.

Vad är den känsligaste frågan när man ska slå ihop två anrika, starka lokala varumärken?

– Varumärkessammanslagningar är alltid fulla av känsliga frågor. Då är det viktigt att ha en stark och dedikerad koncernledning, vilket jag har.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev