Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Massavhopp från Falck & Co

Publicerad: 24 september 2008, 08:23

Dålig stämning, dåligt samarbete, favorisering av delar av personalen och extremt hög omsättning på personal, så beskriver en tidigare praktikant stämningen på Falck & Co i ett nyligen publicerat examensarbete. Den bilden bekräftas av ett flertal före detta anställda som Resume.se. talat med.


Enligt en uppsats Resume.se tagit del av får byrå C underkänt. Byrån som döljer sig bakom bokstaven är Falck & Co.

En tidigare anställd som inte vill gå ut med sitt namn säger till Resume.se att situationen var värre än vad som är möjligt att föreställa sig.
– Det handlade om regelrätt mobbning från ledningens sida.

Hur menar du?
– Det var allt, från småsaker som att inte hälsa på vissa personer och korkade kommentarer till riktigt stora saker.

Flera före detta anställda bekräftar att det varit dålig stämning på företaget en längre tid och att minst 16 personer sagt upp sig bara under det senaste året. Att det varit dålig stämning bekräftas även av en tidigare kund till Falck & Co som Resume.se varit i kontakt med.

– Snabba pengar har styrt och det är ganska hårresande att man kan styra ett företag på det här sättet, säger den tidigare anställde.

En annan före detta anställd bekräftar bilden av att pengarna snarare än personalens välbefinnande fått styra.
– Personalen är bra men vd:n och ledningen har spridit dålig stämning. Ingenting får kosta dem något.

Den bilden bekräftas även i uppsatsen. Enligt den före detta praktikanten uppmuntras varken vidareutveckling eller nytänkande.

– Ingen lyssnar och alla slår sig blodiga. Så kan man beskriva jobbsituationen, säger en före detta anställd.

Christian Falck, vd för Falck & Co, känner inte igen sig i situationen som beskrivs.
– Uppsatsen stämmer inte och jag har fullt av folk här som är riktigt upprörda över den bild som målas upp. Det här handlar bara om någon eller några som vill oss riktigt illa och jag är rent ut sagt fly förbannad.

16 har slutat bara under senaste året. Hur ser du på det?
– Vi är som alla andra företag, folk kommer och går. Det är lika många som har slutat som har kommit in. Jag har väldigt svårt att förstå var den här bilden kommer ifrån och kan inte förstå hur vi har hamnat i det här över huvud taget, säger Christian Falck. Han tillägger.
– Det kan finnas många anledningar till att stämningen blir sämre på ett företag under en viss tid och anledningen till det behöver inte sitta hos dem som primärt driver bolaget. Ibland blir det bättre av att vissa slutar.

Falck & Co har funnits sedan 1978. Christian Falck har varit på byrån sedan 1986.
– Vi är nu inne i en utvecklingsfas med de personer som sitter här.

Ett halvt dygn efter publiceringen återkommer Christian Falk till Resume.se. Han skriver i ett mejl att det är nio medarbetare som lämnat byrån det senaste året.

Resume.se har sökt författaren till examensarbetet utan resultat.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.