Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Mattsson och Helin ber Martin Jönsson om ursäkt

Publicerad: 9 september 2013, 07:16

Från vänster: Jan Helin, publisher på Aftonbladet, Martin Jönsson biträdande programdirektör Sveriges Radio, och Thomas Mattsson, chefredaktör Expressen.

I "Mattsson Helin podcast" återgav kvällstidningscheferna ryktena om att Martin Jönsson lämnade SvD för Sveriges Radio för att han inte blev kandidat till chefredaktörsjobbet. – Sickna dumheter. Era insinuationer är löjliga, twittrade Martin Jönsson. Nu ber Thomas Mattsson och Jan Helin honom om ursäkt.


Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonMattsson Helin podcastMartin JönssonJan Helin

I förra avsnittet av Thomas Mattssons och Jan Helins podcast nämnde duon ryktena om att Martin Jönsson gick till Sveriges Radio för att han inte fick bli chefredaktör på SvD.  Detta i samband med ett resonemang om vad som ska bli nästa steg för SvD med Fredric Karén som ny chefredaktör.

–      Det var flera som spekulerade i att Martin Jönsson, som ju tidigare var redaktionschef och kulturchef – att när han blev biträdande programdirektör på Sveriges Radio var det för att han möjligen fått klart för sig att han inte var aktuell för jobbet som chefredaktör. Det här är bara spekulationer i branschen men snacket har ju pågått en tid, sa Mattsson i avsnittet och fick medhåll av Jan Helin.

Martin Jönsson reagerade starkt och twittrade till Matsson och Helin:

”Lyssnar på podden @ThomasMattsson @JanHelin och får höra att jag slutade på SvD för att jag inte "fick" bli chefredaktör . Sickna dumheter. Alla vet varför jag klev av som redchef. 8 mån senare erbjöds jag ett fantastiskt kul jobb. Era insinuationer är löjliga.”

Kritiken får Mattsson och Helin att backa. I nya avsnittet av podden säger Thomas Mattsson:

–      Vi talade ju i egen sak, men eftersom vi konstaterade att det gällde snacket  i branschen så trodde jag att vi var ganska tydliga att vi inte framförde några egna uppfattningar, men om det var så att vi ändå var otydliga , då ska vi väl förklara, och vi vill naturligtvis inte påstå något i Martin Jönssons karriärval som vi inte vet något om.

– Martin var ju redaktionschef på SvD när tidningen vann en massa priser och han har nu ett toppjobb på Sveriges Radio. Om han eller någon annan tolkade oss som att vi skulle ha slagit fast att han slutade på SvD för att för att han inte fick bli chefredaktör så ber vi om ursäkt. Vi kanske borde vara försiktigare med att återge den typen av branschdiskussioner, men det är en medienörd-podd och vi vill gärna ge inblickar i de resonemang som förs. Men om det är så att det vi säger kan orsaka missförstånd – då behöver vi vara mer strikta och formella, och det får vi väl lära oss av.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.