Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

MAX firade 50 år med att återvända till hemstaden

Publicerad: 27 juni 2018, 12:33

Foto: Skärmdump/pressfilm

Hamburgerjätten tog sina första andetag i Gällivare för 50 år sedan. MAX firade med att bygga en hyllningskopia av den allra första MAX-restaurangen på samma plats i staden.


Ämnen i artikeln:

ReklamMaxKampanj

14 juni 1968 slog MAX upp dörrarna för första gången i Gällivare. Det var där som grundaren Curt Bergfors och Britta Andersson, som då hette Fredriksson i efternamn, serverade sina första hamburgare.

14 juni, 50 år senare, återvände den första restaurangen till hemstaden Gällivare och i form av en hyllningskopia på samma plats som den ursprungliga.

– Jag är född i Lappland. Och det var här i Gällivare som jag startade MAX. Här har vi våra rötter. Nu är det 50 år sedan. Med tiden har vi vuxit över hela Sverige och ut i världen. Men Gällivare glömde oss aldrig. Och vi glömde aldrig Gällivare. Lagom till vår 50-års dag ville vi därför fira ordentligt. Vi byggde upp vår första restaurang igen, på samma plats där vi serverade våra första burgare 14 juni 1968, säger Curt Bergfors, arbetande styrelseordförande och grundare av MAX, i en kommentar.

Cirka 18 000 burgare serverade mellan 14 och 17 juni, vilket motsvarar cirka åtta burgare per minut under de 40 timmar som restaurangen var öppen.

Firandet pågick även på andra restauranger runt om i Sverige med olika jubileumspriser. Gästerna visade sig vara glupska och totalt såldes cirka 1 050 000 måltider under fyra dagar.

Arbetsgrupp

JMW kommunikation

Kundansvarig/strateg: Björn Mellstrand/Louise Leo

Projektledare: Sara Valtersson

PR-specialist: Ann-Sofie Halling och Christine Jonsson

Produktionsledare: Ville Olin (Makeriet)

Regissör: Karl Nelson

Kreativt ansvariga: Samuel Garlöv och Joakim Karlsson

Art Director: Andrew Hawari

Foto: Kalle Segerbäck (Makeriet)

Postproducent: Anton Nilsson(Makeriet)

Kampanjfilm kan du se här:

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

ReklamMaxKampanj

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.