Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

McCann och Åkestam Holst får flest nomineringar i Planning Awards

Publicerad: 27 februari 2017, 12:48

I dag gick juryn för årets Planning Awards ut med de nominerade till årets tävling – McCann och Åkestam Holst kammar hem tre vardera.


Ämnen i artikeln:

MindshareMcCann StockholmB-Reel CreativeMullenLowe BrindforsPrimeReklamFamiljen PangeaPlanning Awards

Planning Awards startade 2015 med målet att uppmärksamma den ökande betydelsen av hur kunskap och insikter driver innovation och kommunikation, att skapa en naturlig mötesplats för dem som arbetar och studerar inom området samt att höja standarden på kunskap kring planning till en akademisk nivå.

– Initiativet togs för två år sedan av styrelsemedlemmar i svenska APG. De är väldigt starka i London där tävlingen redan har funnits i tiotalet år. Vi kände att det är viktigt att belysa planningens vikt och värde. Många av de största byråerna har redan insett det, men på majoriteten av alla byråer finns kanske bara en planner. Denna måste hela tiden bevisa sitt värde internt och för kunderna, berättade grundaren David Lillewargi en intervju med Resumé.

Nu är de nominerade till årets upplaga presenterade. Kriterierna är framtagna tillsammans med Handelhögskolan i Stockholm eftersom fler än hälften av alla som arbetar som planners studerat på det anrika lärosätet.

– Bedömning av kvaliteten, baserad på kompetens och erfarenhet, är ledstjärnan för Planning Awards då det inte finns något absolut facit för utforskande och analys, hur väl en lösning speglar insikten och möter utmaningen, säger Annika Rehn Frobell, juryns ordförande och Planning Director på MullenLowe Brindfors.

De nominerande tävlar om antingen första-, andrapris eller ett diplom. Juryn har valt ut 13 bidrag de anser är värdiga att tilldelas minst ett diplom och har själva nominerat minst ett bidrag i var och en av de sju kategorierna.

Prisutdelningen sker i samband med ett seminarium på Handelshögskolan i Stockholm den 14 mars.

– De strikta kvalitetskraven ställer mycket höga krav på juryn och årets jury kompletterades med kompetenta och erfarna personer som arbetar med insiktsarbete på köparsidan. Vi har även sett till att olika typer av byråer är representerade i juryn för att den ska göra en kunnig, noggrann och rättvis bedömning av alla bidrag. Kontinuiteten har säkrats genom att tio jurymedlemmar var med även förra året, säger Annika Rehn Frobell.

De nominerade är:

B-Reel för B&O Play, B&O Play i kategorin Internationellt

Familjen Pangea för Örebro universitet, World's Smartest Dorm Room I Nisch

King, Läkerol/Cloetta för Let's talk två nomineringar i kategorierna Handling och Attityd

McCann Stockholm för Utbildningsradion, En skoldag i virtual reality i kategorierna Kontext och Opinion

Mindshare för Pepsodent, Ett leende förändrar allt i Kontext

MullenLowe Brindfors för Telenor, Telenor Workfulness i Attityd

Prime för Trygg-Hansa, Dont Drink and Dive i Attityd

Scandinavian Design Group och McCann för AG Properties, 15/20 - Bo smart, lev stort i Nisch

Åkestam Holst Noa för SAS, Think BIG – International i kategori Internationellt

Åkestam Holst Noa för Ikea, Där livet händer i Attityd

Åkestam Holst Noa och Great Works Noa för Ikea Sweden, Ikea Sängguiden i Handling

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.