Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”McCann ska bli det enda alternativet i Norden”

Publicerad: 25 september 2012, 06:57

Matias Palm-Jensen.

Foto: Tobias Rydergren.

Matias Palm-Jensen återvänder till Sverige, men behåller basen i London. Han behåller jobbet som digitalt innovationsansvarig på McCann i Europa samtidigt som han tar på sig jobbet som Norden-chef. – Vi ska paketera vårt nordiska erbjudande mycket starkare, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Matias Palm-Jensen

Tidigare i morse kunde Resume.se berätta att Matias Palm-Jensen är i  Stockholm med McCanns Europa-chef Gustavo Martinez för att presentera  sig som McCanns nya Norden-chef för medarbetarna på McCann Stockholm.

Men det nya jobbet innebär inte att han ger upp jobbet som digitalt  innovationsansvarig, eller "Chief Surprise Officer", för Europa-marknaden på McCann i London.  Planen är att kombinera de två jobben.

– Gustavo Martinez sa att om jag i dag jobbar 70 timmar i veckan så kan  jag lägga till 20 timmar på det och koncentrera mig även på Norden,  säger Matias Palm-Jensen med ett skratt.

– Att vara chef handlar om att delegera och ge en riktning. Jag är jävligt  sugen på att ge riktning åt något som redan är på god väg.

Han menar att när han reser runt i Europa så påtalar alla hur starkt Norden är när det gäller digital kompetens och kreativitet.

– Men konstigt nog är inte vårt Norden-erbjudande så starkt som det kan vara trots att vi är så duktiga. Min ambition är att stärka vårt redan  starka kreatörsutbud.

– Jag har ett högt satt mål att vi ska höja oss med många procentenheter  kreativt. Jag vill skapa en plattform för  att excellera i kreativitet.

En annan tydlig ambition är att paketera McCanns fyra nordiska  erbjudanden till ett enhetligt som därmed kan stå sig starkt  internationellt.

– Jag sitter i dag med briefer från stora kunder och att då kunna erbjuda  dem ett starkt Norden-erbjudande skulle göra stor skillnad.

Matias Palm-Jensen menar att han inte har sett att de andra nätverksbyråerna har liknande nordiska paket.

– De har inte riktigt lika starka byråer i sina grannländer. Min ambition är att vi blir det enda alternativet i Norden för kunder.

Många högt uppsatta namn, som till exempel Mia Clase, har lämnat McCann Stockholm på sistone, vad säger du om det?
– McCann är min första anställning någonsin, så för mig är det självklart  att man går vidare ibland. Det är en stor ruljans på marknaden överlag och vi  behöver nytt blod i den här branschen. Det är en naturlig omstruktering, säger han och fortsätter:

– De duktiga människor som har lämnat har gjort det på bästa möjliga sätt.  Det här är ingenting jag behöver jobba med. Det är mycket roligare att  fylla luckor än att säga till folk att de måste gå.

Hur ska du hinna med två jobb?
– Jag har blivit så gammal att jag prioriterar bra. De bästa ledarna är de  som ser till att tiden alltid räcker till. Den enda stora förlusten är  att vara borta från familjen.

Matias Palm-Jensen kommer att bo kvar i London. Han tar över som Nordenchef, över 450 anställda, efter Thomas Høgebøl som slutar efter 13 år inom McCann.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Matias Palm-Jensen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.