Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

McCann-trio startar byrå

Publicerad: 16 januari 2013, 07:53

Christian Heinig, Isabelle Lewenhaupt och Ola von Bahr.

Foto: Pressbild.

Isabelle Lewenhaupt, Ola von Bahr och Christian Heinig – alla tre med bakgrund från McCann – startar ny byrå ihop. – Vi har en samsyn kring hur vi vill jobba, säger vd:n Isabelle Lewenhaupt.


Ämnen i artikeln:

Christian HeinigOla von BahrFortune

Namnet på den nya byrån är Fortune och verksamheten har precis dragit igång. I dagsläget består den bara av trion Lewenhaupt, von Bahr och Heinig. Alla tre kommer från McCann.

Ola von Bahr och Christian Heinig bildade kreatörsduo på McCann Stockholm, medan Isabelle Lewenhaupt arbetade som projektledare och growth strategist på McCann i London och New York. Trion möttes i pitchen om Ikeas globala uppdrag, och de fann snabbt att de delade samma vision och sug efter att starta något eget.  
– Vi har en massa idéer om hur man kan utveckla  samarbetet med kunderna. Ett exempel är en resultatbaserad prismodell. Vi vill leverera hög kreativ höjd och strategi på ett mer effektivt sätt, säger Isabelle Lewenhaupt.  

Hon imponeras över sina två kumpaner och deras sätt att jobba.
– De är de mest begåvande kreatörerna jag träffat. Dessutom har vi väldigt kul ihop.  

Fortune vill inte gå ut med några utfästelser kring sina finansiella mål, men har som ambition att växa under året. Dock inte mer än att de kan arbeta tids- och kostnadseffektivt gentemot sina uppdragsgivare.   Sverige är i utgångsläget den primära marknaden, men i framtiden kan de också tänkas arbeta med internationella kunder.

I dagsläget har de, enligt Isabelle Lewenhaupt, några uppdrag att jobba med. Men hon kan inte berätta mer om dessa just nu.  
– Vi har några uppdrag inne och ytterligare några spännande på gång, men vi får återkomma om det längre fram. Vi ser fram emot det här och vi känner oss som ett bra team, säger hon.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.