Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

McCanns nya VD: rätt byrå kan göra skillnad mellan vinst och förlust

Publicerad: 19 februari 2013, 12:46

McCanns nya vd Fredrik Westermark

McCanns nya vd, Fredrik Westerman, hoppas mycket på sitt delade ledarskap. – Det finns en bra dynamik i rollen mellan mig och Johan Nilsson, säger han.


Ämnen i artikeln:

McCann Stockholm

– Jag har alltid haft en stark koppling till kommunikationssidan i mina tidigare jobb, säger McCanns nya vd Fredrik Westerman. Jag har sett hur mycket rätt byrå betyder. Det kan vara avgjörande mellan vinst och förlust för ett företag.

Fredrik Westerman har jobbat i kortbraschen länge. Visa, där han senaste åren var vd för verksamheterna i Norden och  Baltikum, SEB Kort, Eurocard och Diners Club. Men ändå tvekade han inte länge när han erbjöds byta bransch och bli vd för McCann Worldgroup Sverige.

– Det var främst när relationen mellan mig och Johan Nilsson stod klar som allt kändes helt rätt, säger Fredrik Westerman. Det delade ledarskapet där han står för det kreativa och byråarbetet och jag står för businessidan är en lösning som jag tror kommer att bli mycket framgångsrik.

Några planer för hur McCann ska utvecklas har Fredrik Westerman inte än. Han vill först och främst lära känna alla.

– Jag tillträder först den 8 april men jag har redan fått möjligheten att träffa folk. Jag vill först och främst lyssna på personalen och ta del av deras stora kompetens. Sedan kan vi dra upp nya riktlinjer. Men än är det lite tidigt.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

McCann Stockholm

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.