Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

McDonalds bekräftar: Vi ska samarbeta med Pokémon Go

Publicerad: 21 juli 2016, 06:47

Snabbmatskedjan räknar med att snart börja samarbeta med succéspelet, enligt ett uttalande. Men Pokémon Go lägger locket på.


Ämnen i artikeln:

BloombergMcDonaldsPokémon Go

Under onsdagen berättade "starka" källor bland annat för Techcrunch att McDonalds i Japan ingår i ett sponsoravtal med Pokémon Go-skaparna Niantic. Det skulle innebära Pokémon gyms på omkring 3 000 restauranger i landet.

LÄS MER: Pokémon Go och McDonalds i samarbete: Blir först med sponsrade gym

Nu svarar japanska McDonalds på medierapporteringarna i ett uttalande på webben, och bekräftar att man "räknar med att inleda ett samarbete med Pokémon Go snart", skriver Bloomberg.
– Samarbetet med Pokémon innebär att McDonalds går från att vara en vanlig hamburgerrestaurang till något nytt och annorlunda, en plats där människor samlas och umgås. I den bästa av världar innebär det här att McDonalds vinner tillbaka kunderna man har förlorat efter alla livsmedelsskandaler, säger Seiichiro Samejima, analytiker på Ichiyoshi Research Institute Inc, till Bloomberg.

Det kommer dock inga nya uppgifter om när lanseringen i Japan sker. Speltillverkaren Niantic har ännu inte uttalat sig om sponsorskapet.

Japanska McDonalds aktie har skjutit i höjden med 18 procent efter att man i veckan började ha Pokémonfigurer i Happy Meals.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.