Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

McDonalds berättar historien om Sveriges första Ronald McDonald Hus

Publicerad: 29 november 2019, 09:51

I en ny känslomässig film från McDonalds och Nord DDB berättar parterna om hur Paul Lederhausen öppnade upp det första Ronald McDonald Hus till minne av sin bortgångna dotter.


Ämnen i artikeln:

McDonald'sNord DDB

Ronald McDonald Hus finns till för att anhöriga till svårt sjuka barn ska kunna bo med dem och dessutom ha nära till barnsjukhus. Det första öppnade upp i Philadelphia redan 1974 och i dag finns 368 stycken runtom i världen, varav fem i Sverige.

I en ny film berättar nu McDonalds Sverige om hur det första svenska huset grundades. I filmen berättar de historien om Paul Lederhausen som grundade McDonalds i Sverige. Till minne av sin dotter som föddes med cystisk fibros och som avled 1976 grundade han tillsammans med hustrun Iréne Lederhausen Ronald McDonald Barnfond i Sverige. 1993 öppnades det första Ronald McDonald Hus i Huddinge. Pengarna till fonden kommer från McDonalds kunder.

– Det är med stolthet och mycket känslor vi visar upp den här filmen. Paul, Iréne och Ericas liv och historia berör oss alla. Vi hoppas på att kunna engagera våra gäster att vilja bidra till insamlingen vi gör på restaurangerna, och tillsammans med oss stötta Ronald McDonald Barnfond i det viktiga arbete de gör för sjuka barn och deras familjer, säger Staffan Ekstam, marknadsdirektör McDonald’s i Sverige.

Filmen, som kommer att gå i digitala kanaler, på TV och på bio, är framtagen av Nord DDB, producerad av Social Club och regisserad av Simon Kaijser.

Se herofilmen och TV-spotten nedan.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp

Huvudbyrå: NORD DDB

Mediabyrå: OMD

PR-byrå: Prime

Produktionsbolag: Social Club

Regissör: Simon Kaijser

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

McDonald'sNord DDB

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.