Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

McDonalds flörtar med mackskyltar – visar vägen till laddstationer

Publicerad: 4 september 2019, 11:51

McDonalds satsar på att utrusta sina restauranger med laddstationer för elbilar. För att uppmärksamma det hämtar man nu inspiration från mackarnas klassiska vägskyltar, samtidigt som man pikar mackarna för att fokusera mer på mat än framtidens drivmedel.


Ämnen i artikeln:

McDonaldsPrimeNord DDBReklam

2009 installerade McDonalds den första laddstolpen på en av sina restauranger. Sedan dess har ytterligare 55 restauranger utrustats. Framöver kommer expansionen att fortsätta och på några års sikt hoppas McDonalds att alla restauranger med drive-in ska ha en egen laddstation.

Alla vet dock inte om att man på vissa McDonalds-restauranger kan ladda sin elbil, något McDonalds så klart vill uppmärksamma dem på. Därför har man valt att ta fram en egen version av "mackskyltar", de som vanligen visar bensin- och dieselpriser, där man förutom att informera om priset på en laddning även visar aktuella priser på Big Mac och Happy Meal.

Än så länge finns vägskyltarna på plats utanför McDonalds restauranger i Mjölby och Munkedal.

– McDonald's har en gedigen historia av att vara med och utveckla laddinfrastrukturen längs Sveriges vägar. När allt fler väljer att resa eldrivet vill vi finnas där för att inspirera till goda val. Vår skylt är ett nytt och roligt grepp på ett klassiskt manér som gör just det, säger, Christoffer Rönnblad, marknadsdirektör på McDonald's i Sverige.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.