Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

McDonalds gayreklam inget för USA

Publicerad: 15 juni 2010, 07:11

McDonalds i Frankrike har kommit ut ur garderoben med en reklamfilm med gaytema. Men en högt uppsatt amerikansk McDonaldschef förklarar att han är kristen och filmen kommer aldrig visas i USA.


Ämnen i artikeln:

McDonalds

Filmen ”Come as you are”, gjord av BETC Euro RSCG har gått på fransk tv utan större uppståndelse. Men det var när filmen laddades upp på Youtube med engelsk text som det blev rabalder i amerikansk media.

Fox News Bill O'Reilly reagerade som vanligt med ryggmärgen men de flesta kommentatorerna ironiserar över att McDonalds vågar ställa upp för homosexuellas rättigheter men bara om det är på franska

Nu har Don Thompson, operativ chef på McDonalds, uttalat sig i Chicago Tribune om den franska filmen.

Thompson svarar med att han är kristen men har levt i icke kristna kulturer och på McDonalds finns det viktiga kärnvärden man följer.
– Vi talar om saker som kan ha implikationer i en del av världen men är kulturell norm i en annan del. Det är saker vi lär oss av – men, du har rätt, reklamfilmen kommer inte visas i USA, säger Thompson.

Vad religion har att göra med homosexuellas rättigheter är oklart och Thompsons argument att det är en implikation att vara gay i USA men kulturell norm i Frankrike har redan blivit hårt kritiserat.

Den kristna högern, och Bill O’Reilly, som inte alltid varit nöjd med McDonalds inställning till homosexuella förväntas vara nöjda.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

McDonalds

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.