Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Mecka sätter munkavel på Boråsare

Publicerad: 27 maj 2009, 13:51

Borås Stad har tagit hjälp av Mecka för att få stadens invånare att gå och rösta den 7 juni. – Även en blank röst är en röst, säger Lasse Kampe på Mecka.


Ämnen i artikeln:

Mecka

Borås Stad har haft ett lågt valdeltagande i de senaste valen. Det ska det nu bli ändring på. Med hjälp av en kampanj signerad Mecka ska de locka invånarna att gå och rösta i EU-valet den 7 juni.

Enligt Mecka var det bland annat viktigt att skapa en kampanj som berör alla invånare oavsett ursprungsnationalitet.
– Tanken är att slå ett slag för demokratin, oavsett vilken politisk tillhörighet man har. Alla röster är viktiga för att bevaka de demokratiska rättigheterna, även en blank röst är en röst, säger Lasse Kampe på Mecka.

På kampanjbilderna syns både kända och mindre kända boråsare. En av dem är IF Elfsborgs Stefan Ishizaki. Olika nationaliteter och språk ska förstärka känslan att det handlar om ett europeiskt val och de övertejpade munnarna ska enligt Mecka symbolisera att man ska göra sin röst hörd.

Kampanjen går på utomhustavlor, TV4 lokalt och banners.

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

Mecka

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.