Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Med de rätta tankarna

Publicerad: 13 oktober 2009, 08:31

Hydro/Uno-X och Jet bildar tillsammans St1. Ansvariga för marknadsföringen blir Brand PR och Stenström/Red cell. Snart kommer de första kampanjerna.


Ämnen i artikeln:

Stenström Red CellBrand PR

truefalse

I april i år blev det klart att det finska bensin­bolaget St1 köper samliga Hyd­ro/Uno-X och ett fyrtiotal Jetmackar i Sverige. Sammanlagt rör det sig om 200 bensinstationer vilket gör kedjan till Sveriges största renodlade automatstationskedja. I förra veckan påbörjades arbetet med att skylta om stationerna och i början på nästa år ska arbetet vara klart.

Ansvariga för marknads­föringen är reklambyrån Stenström/Red cell och den nystartade pr-byrån Brand PR. Tillsammans ska de jobba helt integrerat i allt från varumärkesprocesser till marknadsstrategier.

Branding för miljoner

Uppdragen vardera rör sig om mångmiljonbelopp. ­Exakt hur mycket vill dock inte St1 uppge.
– Den siffran är hemligstämplad, men att genomföra re-brandingen och marknadslanseringen hamnar runt 70–80 miljoner, som startbelopp. Då ingår inte själva ombyggandet av stationerna till Sveriges tekniskt mest moderna automatpriskedja. Sammantaget rör sig satsningen om åtskilliga hundra miljoner, säger Jonas Sidenå, vd på St1.

På Brand PR är det ingen tvekan om att det nya uppdraget med St1 blir ett av byråns absolut största.
– Det här är ett oerhört stort, och viktigt steg för oss som ligger helt i linje med hur vi vill jobba. Det vill säga, ha ett fåtal stora kunder, och samtidigt ligga på en hög nivå, säger Pontus Nyström, vd.
Pr-arbetet kom i gång redan i samma veva som de första stationerna öppnade i Helsingborg.

Fokus på lokalmedier
Inledningsvis, säger Pontus Nyström, kommer mycket av arbetet att handla om att samordna allt internt och att förbereda sig för en väldigt stor exponering mot medierna. Fokus kommer att ligga på lokal­medier då St1 satsar på att etablera sig som den lokala macken.

För Stenström/Red cell blir även samarbetet med St1 ett av byråns största, och snart planerar reklambyrån att kunna presentera det första reklamorienterade materialet.
– Till en början kommer det att bli väldigt informativ reklam då vi i huvudsak kommer att kommunicera med de gamla Jet- och Hydromackskunderna. När själva riks­lanseringen drar i gång senare i höst med print, reklamfilm och radio kommer det att vara betydligt mer säljande reklam med fokus på miljö och ekonomi, säger Greger Stenström.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

Stenström Red CellBrand PR

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.