Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Media Markt väljer Lowe Brindfors

Publicerad: 11 september 2014, 15:32

Elektronikkedjan Media Markt och DDB valde att gå skilda vägar strax efter årsskiftet. Media Markt har varit utan byrå sedan dess, men nu står det klart att man har valt Lowe Brindfors. - Vi har precis skrivit under avtalet, säger Anna Sjödin, kommunikationschef på Media Markt.


Ämnen i artikeln:

Lowe BrindforsDDB

Fem byråer kämpade om uppdraget, men Lowe Brindfors gick till slut segrande ur striden.

Media Markt är idag Sverige sjätte största annonsör och uppdraget inleds omedelbart och omfattar såväl varumärkesbyggande som säljdrivande kommunikation.

- Vi har letat efter en reklambyrå som kan följa med oss på resan in i framtidens detaljhandel. Vår gemensamma ambition är att ta kommunikationen i vår bransch till en helt ny nivå, långt bortom bara produkt och pris, säger Mia Lund Hanusek, marknadsdirektör på Media Markt i en kommentar.

Media Mark grundades 1979 och ingår i den tyska koncernen Medie- Saturn-Holding.

Affärsidén går bland annat ut på att erbjuda ett unikt sortiment av märkesvaror till låga priser och en decentraliserad organisation där varje varuhuschef är delägare i sitt eget varuhus.

Media Markt har idag 28 varuhus i Sverige och totalt över 900 varuhus i 15 europeiska länder.

- Media Markt har förutsättningar för att bli nummer ett på den svenska hemelektronikmarknaden. De har väldigt tydliga mål och ambitioner för varumärket och kommunikationen framåt vilket gör det än mer spännande att ta sig an uppdraget, säger Nico Hasselström, vice vd och projektledare för uppdraget på Lowe Brindfors i en kommentar.

Upphandlingen har skett i samarbete med byråvalsrådgivaren Max Apéria från Sveriges Annonsörer.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Lowe BrindforsDDB

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.