Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Medieföretag stämmer reklambyrå

Publicerad: 30 september 2008, 08:34

Stockholmsbaserade Medieföretaget Sincerus har lämnat in en stämningsansökan mot Mediakontakten Söfting & Blixt i Borås i Marknadsdomstolen. Anledningen: Mediakontakten använder påståenden om Sincerus i sin marknadsföring.


Enligt Sincerus, som bland annat driver tidningen Dagens Ledare, utpekar Mediakontakten dem som ett opålitligt företag i sin marknadsföring. Det har fått Sincerus att se rött och nu har företaget lämnat in en stämningsansökan mot byrån.

I stämningsansökan skriver medieföretaget.
”De påståenden som Mediakontakten använder i marknadsföring är felaktiga och vilseledande i fråga om Sincerus verksamhet. Den vilseledande marknadsföringen påverkar eller påverkar sannolikt mottagarens förmåga att fatta ett välgrundat affärsbeslut.”

Mediakontakten erbjuder medierådgivningstjänster till företag. Bland annat har de en tjänst som omfattar hantering av önskade och oönskade telefonsamtal och upphandling inom reklam och media.

Enligt Sincerus har flera av deras kunder blivit kontaktade av Mediakontakten som ska ha sagt att Sincerus sysslar med bluffakturor.

Sincerus bildades 2005. Företaget driver tidningen Dagens Ledare samt nyhetssidorna dagensledare.se, dagensforetag.se och söksidan naringslivsdelen. se.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.