Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Miami hoppar av

Publicerad: 1 juli 2009, 14:30

Gerillabyrån Miami tänker inte förnya sin medlemsavgift på 8 000 kronor i Sveriges Kommunikationsbyråer. – Det ger oss inget att vara medlem, säger Gustaf Rydelius på byrån.


Ämnen i artikeln:

Sveriges KommunikationsbyråerMiami Guerilla Agency

Gustaf Rydelius på Miami.

Sveriges Kommunikationsbyråer (tidigare Sveriges Reklamförbund) har den senaste tiden kunnat stoltsera med att medlemsantalet ökar. Men nu hoppar en av medlemmarna av. Gerillabyrån Miami tyckte att det var en självklarhet att gå med i branschorganisationen när man blev en etablerad byrå.
– Vi var väldigt engagerade i exportgruppen till en början, men det mesta rann ut i sanden. Det kändes också som att det var ganska Stockholmsfokuserat.

När det var dags att förnya årets avgift på 8 000 kronor blev det därför ingen förnyelse av medlemskapet.
– Vi ser ingen vinst eller nytta med att vara medlem och i de här tiderna ser man över alla utgifter. Vi tror helt enkelt att vi kan göra något bättre för pengarna.

Kostnaden för att vara medlem i Sveriges Kommunikationsbyråer beror på antalet anställda. En enmansbyrå betalar 4 000 kronor medan en byrå som har fler än 41 anställda får slanta upp 58 000 kronor per år.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.