Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Microsoft rensade bort svart man från reklambild

Publicerad: 26 augusti 2009, 07:39

Microsoft Polen använde det amerikanska moderbolaget reklammaterial för ett affärsprogram. Men först byttes reklamens svarte affärsman ut mot en vit affärsman. Nu tvingas Microsoft be om ursäkt.


Ämnen i artikeln:

Microsoft

Reklamkampanjen i original

Microsofts dundertabbe var den klart mest omdiskuterade händelsen på Twitter igår. På Digg låg man i topp och på bloggarna var indignationen stor.

Det är en sajt för ett administrationsprogram från Microsoft som det stormar runt. Sajten inleds med en bild som ska föreställa tre personer i ett mötesrum. På den amerikanska sajten är det en vit kvinna, en svart man och en asiat.

Kampanjen i Polen.

När polska Microsoft skulle översätta sajten bytte man alltså inte bara ut texten utan även huvudet på bildens svarte konferensdeltagare. Asiaten fick vara kvar och den svarte mannens hand.

”Oaccepteabelt”, är en av de snällaste kommentarerna som fällts om den polska bilden.  
Microsoft undersöker nu vad som har hänt.
– Vi ber om ursäkt och håller på att ta bort bilden från den polska sajten, säger en taleskvinna för Microsoft till CNet.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Microsoft

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.