Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Microsofts skvallersajt

Publicerad: 2 juli 2010, 12:54

Nyligen släppte Microsoft internet Explorer 8. För att lansera webbläsaren lanserar man nu Skvallerbyttan – en sajt som avslöjar dig på Internet.


Ämnen i artikeln:

Microsoft

Syftet med kampanjen är att surfare ska byta till Microsofts webbläsare Internet Explorer 8 där man kan surfa i ett läge som Microsoft kallar för "inPrivate" där ingen webbhistorik, webbsökningar eller liknande lagras.

– De allra flesta webbläsare har idag en funktion som visar besökta länkar i en annan färg, genom att osynligt lista en stor mängd hemsidor kan man ta reda på vilka sidor besökaren varit eller inte varit inne på, såsom vi gjort. På skvallerbyttan kan man sedan se vem man själv är på internet, genom de sidor man besökt, säger Louise Leo, pr ansvarig på konsumentsidan på Microsoft.

Även fastän Microsoft officiellt inte gjort någon lansering av sajten är det redan över 2000 personer som testat den, säger Louise Leo.

– Det roliga är att många länkat vidare sajten också så att det tycks som att den går väl hem.

Kampanjen syftar främst till att visa på att det finns funktioner på att surfa utan lämna spår efter sig.

–  En webbläsares alla funktioner sätter man sig inte alltid in i, det här hoppas vi blir ett roligare sätt att prata om den här funktionen och väcka upp problemet till ytan.

Testa vem du är på internet här: http://www.windowslive.se/skvallerbyttan/

Bakom kampanjen ligger JMW.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

Microsoft

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.