Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Miljardärbröllop miljonklipp för svensk byrå

Publicerad: 11 mars 2009, 09:27

Byrån Initiativ, specialiserade på interna konferenser och event, växer så det knakar. Fjolåret bjöd också på ett annorlunda uppdrag: Bröllopet mellan multimiljardären Charles Simonyi och svenskan Lisa Persdotter.


Ämnen i artikeln:

Initiativ

Mångmiljardären Charles Simonyi och Lisa Persdotter från Särö utanför Göteborg gifte sig i november ifjol. Foto: Adam Ihse / SCANPIX

– Det var den blivande bruden som hörde av sig till oss. Uppdraget innebar ett stort säkerhetspådrag och det var det ingen vanlig bröllopsfixare som klarade av. Vi skötte allt utom själva vigselelakten, säger Jonas Jonsson, vd på Initiativ.

Vigseln i november ifjol var något alldeles extra. Charles Simonyi räknas som en av världens rikaste män. På gästlistan fanns bland annat Bill Gates. Charles Simonyi var tidigare gift med Martha Stewart.

Har kronprinsessan Victoria hört av sig?
– Det kan jag inte uttala mig om. Men rent generellt gillar vi den typen av arrangemang.

Men det eventet var inte direkt representativt för verksamheten. Initiativ gör annars event och konferenser som riktar sig inåt organisationen. Det kan vara riktat till säljkåren eller till återförsäljare, men inte mot konsumenter.

Och det är en nisch på marknaden som uppenbarligen fungerar. 2007 omsatte verksamheten 17 miljoner. När 2008 sammanfattas har det nästan fördubblats till 32 miljoner kronor. Och lågkonjunkturen märks ännu inte av speciellt mycket.
– Nej vi har rivstartat det nya året och även november och december var bra månader för oss.

Kommer ni att klara en omsättning på 60 miljoner i år?
– Nej det tror jag inte är realistiskt. Nu är vårt fokus på att effektivisera verksamheten så vi gör det vi är bäst på. Däremot tror jag att vi kommer göra en högre vinst än de 400 000 vi tjänade ifjol.

Den snabbväxande byrån stärker nu också upp styrelsen. Jonas Wilensjö, tidigare ledamot i styrelsen, blir nu ordförande. Han är ordförande i ledningsgruppen för Akademi Båstads turism-, service- och reseledarutbildningar och styrelsemedlem i Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen.

Thomas Idergard, tidigare byråchef på pr-byrån Prime, tar också plats i styrelsen. Han jobbar nu halvid för Mangora AB och andra halvan för Timbro.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Initiativ

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.