fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Miljardärens reklamsuccé

Publicerad: 23 mars 2010, 13:03

Den ultimata gubbrocken.
Aktieoraklet Warren Buffett som Axel Rose i en låt om Geicos kundtjänst.


Billy Andersson

billy.andersson@resume.se


79-årige Warren Buffett är världens tredje rikaste man och har byggt upp sitt investmentbolag Berkshire Hathaway med långsiktig aktiehandel.

En av ”oraklet från Omahas” bästa investeringar är försäkringsbolaget Geico där han är styrelseordförande. Geico profilerar sig med en geckoödla som alltid är med i bolagets reklamfilmer. Men nu får ödlan sällskap Buffett som nu har gjort sitt mest publika framträdande för bolaget.

Inför bolagsstämman brukar Geico göra en video där personalen framträder. I år är det i form av powerballaden ”All for you” som handlar om bolagets kundtjänst.

Det är här som Warren Buffett gör ett intressant gästspel som Axel Rose-wannabe. Med fejktatuering, läderjacka, bandana och darrig röst.

Buffetts framträdande har levererat mer media än alla pressreleaser i världen hade klarat av. Washington Posts bolagsanalytiker ryser, om det är av väl- eller obehag framgår inte, Bnets reklamanalytiker beklagar att han är trist men känner sig manad att ställa frågan: Varför? Kanadensiska Globe and Mail tycker att man hör en full Neil Young i Buffetts stämma. Mest entusiastisk inför Buffetts nya karriär är Vanity Fair:
”Who knew that the power broker is a power-ballad singer too?”

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev