Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Min hemmabas är fortfarande McCann i NY”

Publicerad: 7 januari 2014, 15:49

Andreas Dahlqvist.

Foto: Andreas Elgstrand.

Andreas Dahlqvist berättar nu om sina nya roller på McCann i New York och hos systerbyårn Commonwealth. – Jag vill förtydliga att jag inte lämnar McCann och att min hemmabas fortfarande är McCann Wordgroup i New York, säger han till Resumé.


Resumé refererade i morse till Creativity som skriver att Rob Reilly, tidigare chief creative på Crispin Porter & Bogusky, blir global creative chairman på McCann.

I samma veva blir det försändringar för den svenska toppduon på byårn Andreas Dahlqvist och Linus Karlsson.

Andreas Dahlqvist, tidigare biträdande chief creative officer of global  brands, har utsetts till creative officer på systerbyrån Commonwealth och chef för McCann  Creative Leadership Council.

Linus Karlsson, chief creative officer of global brands på McCann  Erickson, går över till Commonwealth, där han får titeln creative chairman.

Andreas Dahlqvist vill förtydliga sina nya roller.

– Jag tar rollen som President of the Global Creative Leadership Council  för McCann och jobbar även vidare med globala kunder. Jag kommer  tillsammans med Rob jobba för att utveckla den kreativa produkten för  vårt nätverk. Parallellt blir jag Chief Creative Officer  för  Commonwealth vilket är en global McCann-byrå med åtta kontor som hanterar  Chevrolet- uppdraget runt om i världen, säger Dahlqvist till Resumé.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.