Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Misstanken har inte stärkts

Publicerad: 22 april 2009, 13:15

Den reklamchef som sent i natt greps misstänkt för två mordförsök är skäligen misstänkt. Misstankegraden mot honom har inte stärkts sedan gripandet. Istället har en del uppgifter som han lämnat kontrollerats och talar till hans fördel.


Misstänkarna mot chefen på en reklambyrå i Stockholm har inte stärkts. En del uppgifter som han lämnat och kontrollerats av polisen har snarare stärkt mannens alibi berättade Conny Dahl på eftermiddagens presskonferens.

De två personer som i går sköts i Gamla Stan i Stockholm ligger kvar för vård. Mannen är allvarligt skadad, medan kvinnan är lindrigare skadad. Kvinnan har hörts under dagen. Det är oklart vem hon pekat ut som gärningsman.

Reklamchefen som greps i natt sitter nu anhållen. Han är skäligen misstänkt. Det vill säga den svagare misstankegraden.

Polisen säger också att det fanns en kvinna och ett barn i lägenheten när han greps. Då gjordes också beslag av egendom i lägenheten.
– Gripandet gick lugnt till, säger Conny Dahl, chef för utredningsroteln i city.

Den misstänkte mannen kände ett av offren, enligt vad som framkommer på presskonferensen nu på eftermiddagen.

Den misstänkte mannen har tilldelats en försvarare. Under dagen har mannen lämnat en del uppgifter som nu kontrolleras av de 25 personer som jobbar med utredningen. De uppgifter som hittills kontrollerats är till mannens fördel, enligt polisen.
– Misstankarna mot mannen har inte stärkts, snarare tvärtom, säger Dahl.

Hur mår den anhållne?

– Han mår under omständigheterna bra.

Polisen söker nu också efter den knallgula moped som gärningsmannen flydde på efter mordförsöket.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.