Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Mitte Blomqvist lämnar McCann

Publicerad: 9 september 2013, 08:55

Mitte Blomqvist.

Foto: Sören Andersson.

Reklamprofilen Mitte Blomqvist lämnar McCann Stockholm. Den mångfaldigt prisbelönta ad:n/cd:n har tillbringat nio år på byrån och har dessförinnan tillbringat arbetat lika lång tid på Lowe Brindfors. Mitte Blomqvist ska starta eget.


Ämnen i artikeln:

Pia Grahn BrikellMcCannAnders Nyström

Resumé har tidigare berättat om att folk lämnar McCann Stockholm, däribland Pia Grahn Brikell och vd:n Anders Nyström. Byrån har även sagt upp folk de senaste månaderna.

Nu sällar sig Mitte Blomqvist till den skaran som lämnar byrån.  

Hon ska satsa på en karriär som frilansande senior kreatör, art director och designer.
–  Min tankar om en yrkesmässig förändring väcktes under min årslånga  föräldraledighet med mitt andra barn. Jag kände mig väldigt lockad av  att få arbeta med lite andra typer av uppdrag än vad som ryms inom den  traditionella reklambyråns verksamhet, säger Mitte Blomqvist i en  kommentar.

Hon menar att hon som kreatör vill vara i ”varumärkets tjänst” och berätta dess i historia i en rad sammanhang.

–  Därför har jag alltid strävat efter att behärska det ena medieslaget  efter det andra - och det hoppas jag också syns i bredden på mina  utmärkelser, säger Mitte Blomqvist i en kommentar.

Hon har belönats för kampanjer åt bland annat UPC, Coop/Änglamark, Arla/Yoogie, Folkoperan, Mer och Rättvisemärkt.

Mitte Blomqvist har också suttit i juryn för bland annat Guldägget, Eurobest och Cannes Lions:
–  När jag nu startar eget är min önskan att komma ännu närmare både  produkten och användaren. Därför vill jag å ena sidan jobba mer med  varumärkesstrategi, produktutveckling, innovation och design, men även  med butik, pr och sociala media, säger hon i en kommentar.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.