Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Mittmedia går över till header bidding

Publicerad: 29 maj 2017, 14:15

Foto: Mittmedia

Mittmedia utvecklar sitt programmatic-erbjudande börjar med header bidding.


Ämnen i artikeln:

ProgrammaticMittmediaReklam

Header bidding har varit på mångas läppar de senaste åren, främst internationellt. Digiday rapporterade förra veckan om att brittiska Telegraph implementerat tekniken och på nio månader ökat sina programmatiska intäkter med 70 procent. Efter att Egmont tagit klivet över till header bidding förra året följer nu Mittmedia i deras fotspår.

– Vår strategi är alltid att jobba för bästa möjliga resultat för kunden, men vi måste också öka våra intäkter. Nu har vi en teknik som stödjer båda dessa syften. Headerbidding tillgängliggör också vårt lager för fler aktörer på marknaden då vi kopplat upp alla de större SSP- och DSP-aktörerna, säger Staffan Lönner, företagsmarkandschef i Mittmedia.

I vanlig programmatisk annonsering skickas annonsvisningen för en målgrupp runt till annonsköpare med olika prioriteter, om ingen nappar skickas erbjudandet till köpare med lägre prioritet. Med header bidding blir alla annonsvisningar istället tillgängliga för alla programmatiska annonsköpare samtidigt.

− Vår övergång till headerbidding innebär att vi blir 100 procent programmatiska vilket är ett stort steg. Alla våra internt sålda kampanjer tävlar också om visningen. Resultatet blir nu en rättvis auktion som automatiskt premierar den som betalar mest, säger Fredrik Strauss, head of programmatic på Mittmedia.

Eftersom Mittmedias annonsvisningar i framtiden inte kommer att skickas runt till olika annonsnätverk leder det till att viewabilityn ökar, något som i sin tur ökar priserna på annonserna samtidigt som laddtiden för läsarna minskar.

− Självklart ser vi att vi här kan få en ekonomisk utväxling för våra samarbetspartners, nuvarande och nya, säger Pelle Bungerfeldt, chef för nationella intäkter i Mittmedia.

I en tidigare version av artikeln påstods felaktigt att Mittmedia var första svenska mediebolag att erbjuda header bidding.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

ProgrammaticMittmediaReklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.