Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Mobilkonkurrenter i gemensam reklamfilm

Publicerad: 15 maj 2012, 14:29

Vanligen är de ärkerivaler.
Men nu är de samarbetspartners.
Tre, Telenor, Telia och Tele2 går samman i en unik kampanj.


Ämnen i artikeln:

TreTelenorTele2Telia

De fyra stora svenska mobiloperatörerna skapade för en tid sedan bolaget WyWallet för en gemensam satsning på mobilen som betalningsmedel.  Nu släpper man sin första reklamfilm, med alla fyra operatörer som avsändare. Filmen som är framtagen av reklambyrån Ehrenstråhle & Wågnert och visas i Globen under pågående Hockey-VM i samband med att WyWallet testkör sin mobila plånbok för köp av mat och dryck direkt från läktaren.

– Vi har sett ett stort behov av snabba betalningslösningar på arenor, då det är korta pauser och mycket folk som vill handla samtidigt. Betallösningen finns nu i Globen och lanserades i samband med Hockey VM och vår ambition är att den ska finnas i alla svenska arenor, säger Adam Hasslert, marknadschef för WyWallet.

Att de fyra konkurrenterna Tre, Telenor, Telia och Tele 2 gemensamt står bakom en reklamfilm har såvitt Adam Hasslert känner till inte förekommit förut. Marknaden för mobila betalningslösningar är tydligen så pass intressant att det är värt att gräva ner stridsyxan. Genom samarbetsbolaget WyWallet når man 97 procent av alla Sveriges mobilkunder och i juni lanseras företagets mobila plånbok brett.

– Betalningar är en annan bransch än mobiltelefoni och konkurrenssituationen ser annorlunda ut. Det finns också helt andra legala krav på konsumentsäkerhet. Att starta ett nytt företag med betalningar som huvudverksamhet under ett gemensamt varumärke ger helt enkelt bättre chanser att lyckas, säger Adam Hasslert.

Blir det några fler kampanjer?
– Det blir det absolut.  Budgeten är inte officiell men vår plan är att bygga ett konsumentvarumärke och vi har solida ägare i ryggen. Vid lansering i sommar kommer fokus att ligga digitalt och det är inte omöjligt att vi tar fram någon mer film, säger Adam Hasslert.

Fredrik Hazén

Ämnen i artikeln:

TreTelenorTele2Telia

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.