Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Mobilreklamen omsätter 170 miljoner

Publicerad: 2 november 2011, 10:15

Mobilreklamen var den stora vinnaren under tredje kvartalet med en ökning på 180 procent, enligt siffror från IRM. I år spås omsättningen landa på runt 170 miljoner kronor. – Sett över hela året tror vi på en ökning på 160 procent jämfört med i fjol, säger Tobias Hedtröm, chefsanalytiker på IRM, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

IRM

Igår presenterade IRM sin rapport för medieinvesteringarna under det tredje  kvartalet.  Den stora vinnaren var mobilmarknadsföring som ökat med 181  procent jämfört med samma period i fjol.
– Vi tror att det är en utveckling som kommer fortsätta. Sett över hela  året tror vi på en ökning på 160 procent jämfört med i fjol, säger Tobias Hedström, chefsanalytiker på IRM, till Resume.se.

Förra året omsatte mobilreklam 60 miljoner kronor. I år spås  omsättningen landa på runt 170 miljoner kronor. Omsättningen är redan  högre än den för bioreklam.

På IRM tror man att ökningen kommer att hålla i sig även över nästa år.
– Inte procentuellt men pengamässigt kommer det att öka med minst lika  mycket. Vi tror att mobilen kommer att vara den mediekategori som går  starkast under 2012 och blir den stora vinnaren under nästa år.

Då mobilmarknadsföring fortfarande är en så pass liten del av den  totala mediekakan påverkas inte de andra mediekategorierna av mobilens  framfart.
– Det går inte riktigt att se det  som att man tar pengar från någon  annan mediekategori då det, i sammanhanget, rör sig om ganska lite  pengar, säger Tobias Hedström.

Sammanlagt i år har reklammarknaden omsatt närmare 23 miljoner kronor. Det är en ökning med sex procent jämfört med i fjol.

Läs mer om mobilreklam i torsdagens Resumé s. 14-15.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

IRM

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.