Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Modeller stämmer Snapchat – ogillar sexryktet

Publicerad: 26 september 2014, 13:52

Foto: Snapchat.

Elizabeth Turner och Sarah Turner har stämt grundarna av den populära appen Snapchat, Evan Spiegel och Bobby Murphy. Systrarna vill inte förknippas med appens rykte som sexchatt.


Ämnen i artikeln:

Evan SpiegelSnapchat

Bakgrunden är att systrarna ställde upp för att bli fotograferade år 2011 när appen var under utveckling (hette Picaboo) och skulle marknadsföras, enligt Metro som refererar till Business Insider.

Bilden togs på en strand och systrarna har inte fått något betalt, vilket duon var helt införstådd med.

Snapchat gör användarna kan skicka bilder och videos som raderas efter ett par sekunder, vilket har gjort att appen har fått rykte om att fungera som en sexchatt.

Systrarna vill därför inte längre förknippas med appen och stämmer grundarna för vad man ser som Snapchats "smaklösa användningsområde".

Systrarna hävdar också att kontraktet endast innebar att bilderna skulle användas till att marknadsföra appen för Iphone, medan bilderna har använts för både Android och webben.

Det är inte känt hur mycket pengar systrarna kräver.

Snapchat blev också klara med en rättegång alldeles nyligen där en klasskamrat till grundarna hävdar att man stulit idén.

Parterna förlikades för en okänd summa.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Evan SpiegelSnapchat

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.