Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Moderaterna plankar sossarna

Publicerad: 4 juli 2010, 14:02

Jag röstar på moderna för jag vill ha ordning på Sveriges ekonomi. Så lyder budskapet på moderaternas nya valaffisch. Det framgick då moderaterna höll presskonferens i Visby idag, söndag.


Ämnen i artikeln:

AlmedalenPer SchlingmannModeraterna

Det var 1985 socialdemokraterna kom med sin klassiska  yuppie-dalmatiner-affisch. Nu har alltså moderaterna gjort som så många andra gjort tidigare i historien – plankat.

- Vi vill signalera att moderaterna även är ett parti för dem som inte tidigare har röstat på oss. Vårt budskap är att vi har ordning på såväl samhället som ekonomin, säger moderaternas partisekreterare Per Schlingmann.

Även om kampanjbudskapet är exakt detsamma förutom att partinamnet är utbytt finns en rad skillnader mellan socialdemokraternas och moderaternas affisch.

Till exempel är yuppien utbytt mot en macho-karl med skägg och i stället för en dalmatiner är det en golden retriever som sitter i sätet bredvid mannen.

I baksätet skymtar en bygghjälm i stället för som i socialdemokraternas gamla affisch – vattenskidor:
- Det finns många väljare som inte har bestämt sig ännu. Och vi vill att dessa ställer sig frågan vem som verkligen är rätt för att leda Sverige, säger Per Schlingmann.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.