Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Moderaterna ute på byråjakt

Publicerad: 27 november 2012, 12:52

Foto: Pressbild.

Flera av varandra oberoende källor till Resumé bekräftar att Moderaterna är ute på byråjakt. Avgående chefsstrategen Per Schlingmann letar efter flera byråer för partiet att samarbeta med inför valen 2014.


Ämnen i artikeln:

McCann StockholmPer SchlingmannModeraterna

I förra veckan skrev Resumé om att Moderaternas chefsstrateg Per  Schlingmann lämnar sin post i partiet i slutet av februari för att i  stället ägna sig åt egen verksamhet.

Han har den senaste tiden jobbat med partiets valstrategi inför  riksdags- och EU-valen 2014 och ska vara klar med den innan han slutar.  En annan av hans sista uppgifter inom partiet blir att välja nya  kommunikationsbyråer att samarbeta med inför valen.

Flera av varandra oberoende källor till Resumé bekräftar att Moderaterna är ute på byråjakt där  de letar efter flera olika byråer att samarbeta med.

Inför de senaste  två riksdagsvalen har Moderaterna samarbetat med reklambyrån McCann  Stockholm.

– Vi har jobbat de senaste två valen med deras kommunikation. Vi har  aldrig haft ett ramavtal med dem, så det skulle inte förvåna mig om de  var ute och pratade med andra byråer. Vi för en dialog med dem, men  huruvida de kollar med andra har jag ingen aning om, säger Anders  Nyström, managing director på McCann Stockholm till Resumé.

Så ni för en dialog?
– Vi har en relation till dem sedan tidigare, och har gjort ett  fantastiskt jobb, så det är inte konstigt att vi för en dialog med dem.  Men mer än så kan jag inte säga i dagsläget, det är ganska långt till  valet.

Resumé har vid flera tillfällen sökt Per Schlingmann för en kommentar, men utan framgång.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.