Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Moderaternas förra byrå har lagt ned

Publicerad: 4 april 2016, 13:51

Christian Heining, Isabelle Lewenhaupt och Ola von Bahr drev Fortune ihop.

För tre år sedan bildade trion byrån Fortune ihop. Efter flera hyllade kampanjer har de nu valt att satsa på varsitt håll.


Ämnen i artikeln:

K-rautaPwcChristian HeinigOla von BahrFortuneModeraterna

I januari 2013 bildades Fortune av de tre McCann-avhopparna Ola von Bahr, Isabelle Lewenhaupt och Christian Heining.
– Vi har en massa idéer om hur man kan utveckla samarbetet med kunderna. Ett exempel är en resultatbaserad prismodell. Vi vill leverera hög kreativ höjd och strategi på ett mer effektivt sätt, sa vd:n Isabelle Lewenhaupt i en intervju med Resumé.

Målet var inte att bilda en storbyrå med många anställda. Istället såg trion till att arbeta tight ihop och plocka in externa partners vid behov. Det första verksamhetsåret omsatte de 3,7 miljoner kronor och gjorde ett rörelseresultat på 644 000. Året därpå - 2014 - uppgick omsättningen till 4,7 miljoner kronor och rörelseresultatet landade på hela 2 miljoner.

Men sedan årsskiftet 2016 är Fortune upplöst. Det berättar Isabelle Lewenhaupt i ett mejlsvar i till Resumé:
"Det stämmer. Fortune finns inte längre sedan årsskiftet. Vi har alla gått vidare med nya projekt i egen regi".

Därmed är deras gemensamma saga avslutad för denna gång. Under åren har dock Fortune göra ett flertal hyllade kampanjer – primärt reklamfilmer – som gick hem hos publiken. Fortune var bland annat Moderaternas byrå inför valet 2014, och även om partiet tappade väljarstöd och förlorade makten blev kampanjen uppskattad av många.

Under åren har också PWC, Nordnet och K-Rauta funnits med på kundlistan.

"Vi började trappa ner verksamheten för ett längre tag sedan för att jobba mer med egna projekt, då vi alla var sugna på nya utmaningar. Jag har gått in som arbetande ordförande i Björk & Berries och Ola och Christian arbetar respektive med egna projekt. I dagsläget finns inget mer konkret att berätta. Vi får se vad framtiden utvisar och då återkomma" berättar Isabelle Lewenhaupt.

Nyligen delade bolaget ut 777 000 kronor till de tre delägarna. Totalt har de plockat ut knappt två miljoner kronor i vinstmedel sedan starten.

Här är några av Fortunes filmer:

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.