Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Molly Nutley regisserar kortfilm om flickors rättigheter

Publicerad: 8 mars 2019, 10:17

På internationella kvinnodagen släpper Plan International Sverige en kortfilm som lyfter flickors rättigheter. För regin står Molly Nutley.


Ämnen i artikeln:

Internationella KvinnodagenReklamPlan International

I dag på internationella kvinnodagen lanserar Plan International Sverige en kortfilm om flickors rättigheter och kampen för en mer jämställd värld. Regissör är skådespelerskan och organisationens ambassadör Molly Nutley, som för andra gången producerar en film i ämnet.

– Jag är fortfarande förbannad över hur världen ser ut och hur flickor dagligen kränks. Våra röster tystas och våra kroppar respekteras inte. För att det ska bli en förändring måste vi arbeta tillsammans, pojkar och flickor, kvinnor och män. Bara då kan vi påverka och forma framtiden, säger Molly Nutley i ett pressmeddelande.

Molly Nutley står för regi och manus och har lett produktionen tillsammans med fotografen Hanna Kriisa, som varit producent och ansvarat för foto. Filmen lyfter fram fyra olika teman där flickor diskrimineras och kränks: skammen och stigmat kring mens, barnäktenskap, utbildning och sexuella trakasserier. I filmen ser vi bland andra skådespelaren Wilma Lidén, känd från årets julkalender på SVT.

– Vi är oerhört glada över Mollys engagemang. I filmen belyser hon flickors utmaningar som är aktuella såväl globalt som här hemma. Världen är inte jämställd, flickor diskrimineras och fråntas ofta rätten att bestämma över sina egna liv. Bara tillsammans kan vi bryta mönster och maktstrukturer för morgondagens kvinnor, kommenterar Mariann Eriksson, generalsekreterare på Plan International Sverige.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.