Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Monica Born lämnar DDB

Publicerad: 9 juni 2014, 10:49

Monica Born.

Resumé kan avslöja att DDB:s stjärncopy Monica Born lämnar byrån efter cirka 1,5 år. Hon ska satsa på designföretaget Superfront, som hon startade med Sander Aarts och Mick Born, och som växer snabbt. – Det är inte många gånger i livet som man får chansen att bygga ett varumärke från grunden, säger Monica Born.


Ämnen i artikeln:

Monica BornDDB

Monica Born lämnade Åkestam Holst i början av 2012 för en frilanstillvaro, men valde till slut att gå över till DDB ihop med Lina Elfstrand i mitten på 2012.

Hon har läst på Berghs och har vunnit en rad internationella tävlingar alltifrån Cannes Lions, Eurobest och Epica till New York Festivals och Webby Awards.

Monica Born jobbade med kunder som Carlsberg, Posten och SOS Barnbyar på Åkestam Holst, medan hon framförallt har fokuserat på Telia på DDB.

Nu väljer hon att lämna byrån och satsa på designföretaget Superfront, som hon startade med Sander Aarts och Mick Born innan hon började på DDB.

– Det har gått väldigt bra, väldigt snabbt. Jag lämnar nu DDB för att satsa helhjärtat på Superfront, säger Monica Born till Resumé.

Superfront har redan öppnat ett showroom på Tegnérgatan i Stockholm och öppnar ytterligare ett showroom i Oslo i augusti.

– Det är med dubbla känslor jag lämnar DDB. Jag har trivts otroligt bra och lämnar ett helt gäng med grymma människor och en grym byrå. Jag tycker fortfarande att det är fantastiskt roligt att vara copywriter, men att ha möjligheten att bygga ett varumärke från grunden och dessutom sitt eget är en chans som jag bara måste ta, säger Monica Born.

Superfront tillverkar luckor, ben och beslag till Ikeas största förvaringsserier.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Monica BornDDB

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.