Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Montan tar draghjälp av Clintan

Publicerad: 6 september 2010, 15:07

Skånemoderatern Göran Montan tar Forrest Gump till hjälp för att säkra en plats i riksdagen. I en personvalskampanj inför valdagen lanseras Montan på affischer som är pasticher på filmaffischer.


Ämnen i artikeln:

Val 2010Moderaterna

Två av Göran Montans valaffischer.

Personvalskampanjerna har inte tagit någon större fart inför valet. Ett krux för kandidaterna är att det behövs åtta procent av partiets röster i valkretsen för att kryssningarna ska få genomslag.

Göran Montan , moderat från Everöd utanför Kristianstad, sitter i riksdagens i dag. Men när partiet tog sin lista i valkretsen halkade han ned en position och står i dag på fjärde plats.

Därför driver 64 årige Montan nu en personvalsrörelse, som han hoppas ska säkra en riksdagsplats.

Och greppet för kampanjen är hämat från filmens värld. Hans valaffischer  är pastischer på filmaffischerna för Forrest Gump, Gran Torino och Rocky.

– Det behövs något som skapar uppmärksamhet, som sticker ut. Om du sticker ut kommer folk ihåg dig, säger Leo de Bruin, som agerar kampanjledare för Montans kmapanj.

Leo de Bruin jobar också under valrörelsen som Moderaternas "spion" mot de rödgröna partierna. Han bevakar deras resor och möten och rapporterar till partiledningen.

Göran Montans valkampanj finansieras enligt uppgift av honom själv. Hur mycket som satsas vill inte Leo de Bruin avslöja, men säger att det är "en summa som inte alla skulle ha råd med".

Affischer och kampanjfilm för Montans kampanj görs av Fredrik Åberg och Åva group.

Spärren för personvalsrösterna gör att Skånemoderaten Montan måste komma upp i minst 4 000 personröster.Om han lyckas återstår att se. Eller som Forrest Gump skulle uttrycka det:  "Life Is like a Box of Chocolates... You Never Know What You're Gonna Get!".

Janne Sundling

Ämnen i artikeln:

Val 2010Moderaterna

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.