Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Monteringsoffensiv från IKEA

Publicerad: 14 oktober 2013, 06:56

IKEA Sverige backar omsättningsmässigt sett. IKEA har dragit igång en en satsning som ger/har gett flera nya varuhus, men också utökad bär-, transport- och monteringshjälp.


Ämnen i artikeln:

IKEA

– Investeringarna vi gjort ska ge förutsättning för att möta kunderna på  ett bättre sätt nu när vi ser att marknaden har börjat vända, säger Håkan Svedman, landschef på IKEA Sverige i en kommentar.

Han tycker  visserligen inte att man kan vara missnöjd med 34 miljoner besökare, men  att IKEA Sverige ändå kan bli eftersom försäljningstillväxten har avstannat.

Bolaget satsar nu på att vända utvecklingen genom att man bland annat har öppnat nya varuhus – ett nytt i  Älmhult som ersätter det gamla varuhuset, ett helt nytt varuhus i  Uddevalla och ett fyndvaruhus.

IKEA öppnar också ett varuhus i Borlänge den 25 oktober.

Möbeljätten  satsar även på ett kraftigt förbättrat kökssortiment samt på att lyfta  fram produkter som underlättar för människor att leva ett mer hållbart  liv i hemmet.

– Vårt viktigaste möte är med besökarna och därför  ligger huvudfokus just nu på att förbättra sökupplevelsen, säger Håkan  Svedman i en kommentar.

IKEA Sverige ska också satsa ännu på mer praktiskt stöd i form av bärhjälp, transporter och inte minst montering.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

IKEA

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.