Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Mopedföretaget anlitar Dr Alban – släpper låt

Publicerad: 3 juli 2018, 08:17

Foto: Skärmdump/Youtube

Dr Alban inleder nytt mopedsamarbete och tillsammans med mopedtillverkaren Viarelli släpper han låten "Elmoped".


Ämnen i artikeln:

ReklamKampanj

På 90-talet blev Dr Albans reklamlåt "10 små moppepojkar" för Vägverket en riktig sommarplåga. Efter det har låten fått kultstatus och önskas friskt av publiken när artisten är ute på turné.

"10 små moppepojkar" uppmanade Sveriges mopedister att ta det lugnt på vägarna. 28 år senare är det miljön och elfordon som är i fokus. Det uppmärksammar mopedtillverkaren Viarelli med att släppa en ny tilltänkt sommarplåga med Dr Alban.

I musikvideon för "Elmoped" får vi se hur Dr Alban i frustration försöker kicka igång sin gamla moped. Till sin hjälp har han en korvgubbe som försöker komma med råd. När ett tystlåtet elmoped-gäng sedan glider in inser Dr Alban att det är "nya tider som gäller".

– När jag kom på idéen till samarbetet så trodde jag aldrig att vi skulle kunna överträffa den klenod som "10 små moppepojkar" ändå är. Men med detta slutresultatet så är jag mer än nöjd, säger Joakim Lindh, Projektledare Swebike, i en kommentar.

Även Dr Alban är mer än nöjd med sin eventuella sommarplåga. I en kommentar säger han att han går runt och nynnar på låten hela tiden.

Låten kan du lyssna på här:

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

ReklamKampanj

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.