Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

MP i kampanjkrig mot "Förbifart Stockholm"

Publicerad: 26 augusti 2014, 09:17

Igår inleddes en kampanj i tunnelbanan för att marknadsföra "Förbifart Stockholm". Miljöpartiet visar nu upp sitt motdrag – en animerad film om partiets vision för utbygganden av tunnelbanan fram till 2030. Den innehåller bland annat den ännu inte skapade orange linjen.


Ämnen i artikeln:

MiljöpartietAlliansen

"Stockholm behöver mer tunnelbana, inte fler motorvägar".

Det är budskapet i Miljöpartiets kampanj mot Förbifart Stockholm – en planerad motorvägsförbindelse för E4 genom västra Stockholm.

Miljöpartiets kampanj är en direkt motreaktion på reklamkampanjen i tunnelbanansom slår ett slag för just "Förbifart Stockholm".

- Vi har gjort den här kampanjen eftersom vi vet att 7 av 10 stockholmare vill ha en utbyggnad av kollektivtrafiken, säger Miljöpartiets pressekreterare Hakim Belarbi och refererar till en Demoskop-undersökning.

Vad hoppas ni uppnå med kampanjen?
- Vi hoppas att stockholmarna ser vår framtidsvision och att vi får chansen att bygga mer tunnelbana än vad Alliansen har gjort. Vi kan ju påbörja det redan 2014 om stockholmarna väljer att rösta på oss, säger Hakim Belarbi.

Kampanjen var egentligen tänkt att gå nästa vecka, men i med tunnelbanekampanjen valde Miljöpartiet att tidigarelägga lanseringen.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

MiljöpartietAlliansen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.