Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

MP offensiv mot SD i valspurten

Publicerad: 12 september 2014, 08:34

MP riktar spurtkampanjen mot SD.

Järnrör vs språkrör. Nu spurtar Miljöpartiet inför valet med en ny offensiv mot SD för att vinna kampen om att bli landets tredje största parti.


Ämnen i artikeln:

Val 2014MiljöpartietSverigedemokraternaLocomotiv

När SD-ledaren Jimmie Åkesson i slutet av augusti frågades ut i Ekot fick han välja på alternativen "järnrör eller språkrör".
– Jag känner att jag inte behöver svara. Det känns lite som en oseriös fråga, sa Åkesson.

Nu, i valrörelsens slutskede, inleder Miljöpartiet en ny offensiv mot SD med kampanjen ”Det Spelar Roll” – just på temat järnrör vs språkrör.

”På söndag avgörs en viktig bronsmatch när fajten mellan oss och SD om att bli tredje största parti gå av stapeln. Det tydliga vägvalet som Sverige står inför på söndag vill vi tydliggöra i en slutspurtskampanj” meddelar MP.

”Det är mellan humanism och rasism som 2000-talets främsta ideologiska kamp står. Mellan öppenhet och inskränkthet, mellan tolerans och rädsla. Sveriges tredje största parti får möjlighet att representera riksdagen och landet. Om Sverigedemokraterna skulle utse en andre vice talman får deras representant ta emot internationella statsbesök och gå bredvid kungafamiljen vid representation på hög nivå. Det spelar roll om det är Sverigedemokraterna eller Miljöpartiet som blir Sveriges tredje största parti.

Kampanjen inleds i dag och kommer att spridas i sociala medier och på alla partiets kampanjytor på centraler runt om i landet och genom digital annonsering.

MP:s reklambyrå är Locomotiv.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.