Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

MQ tvingas backa

Publicerad: 16 september 2010, 09:08

MQ presenterade Ari Behn – affischnamnet i höstkampanjen – som kunglig. Det väckte protester i Norge. Efter påstötning från bland annat norska hovet har nu klädkedjan tvingats till en dementi.


MQ-reklamen med Ari Behn.

Den nya MQ-kampanjen har väckt rabalder i Norge. Klädkedjan försökte flirta med norrmännen inför etableringen i landet – men redan från start har det blivit problem.

Ari Behn, gift med norska prinsessan Märtha Louise, presenterades som kunglig i klädkedjans pressmeddelande. Det väckte protester. Det norska hovet räknar inte Ari Behn som kunglig.

Efter påstötning har nu MQ tvingats backa om Ari Behn. I ett pressmeddelande skriver klädkedjan:

”Han är varken prins, kung eller kunglig höghet. I vår värld kanske, och bland hans vänner, men inte på riktigt. Så fel är fel, därför går vi ut med en rättelse”.

Kungahuset är i blåsväder i Norge, inte bara för att Ari Behn framställts som kunglig i reklamkampanjen. Det faktum att Ari Behns fru Märtha Louise talar med döda har retat upp norrmännen. På hennes New Age-inspirerade skola får eleverna lära sig att kontakta avlidna anhöriga, och änglar. Uppretade norrmän kräver att hon avsäger sig prinsesstiteln, skriver Aftonbladet.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.