Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

MQ varslar 20

Publicerad: 8 december 2008, 12:39

Marknaden viker – då varslar klädkedjan MQ 20 heltidstjänster om uppsägning på huvudkontoret i Göteborg.


Johan Elfner, vd MQ.

– Vi befinner oss just nu i en extraordinär lågkonjunktur som verkar bli långvarig. Dagens förslag känns oerhört tråkigt att lämna, men är vad vi bedömer nödvändigt. Vi måste anpassa oss till det rådande marknadsläget för att vi på sikt ska kunna fortsätta att utveckla ett framgångsrikt MQ, säger Johan Elfner, vd för MQ Retail.

Förhandlingar med facket kommer att inledas omgående. Det är ännu inte klart hur avdelningarna drabbas och hur varslet slår mot marknadsavdelningen.

Efter uppsägningarna kommer MQ att ha runt 100 anställda på huvudkontoret.

Johan Elfner säger till Resume.se att hösten har varit mycket tuff och att MQ har gått sämre än HUI-siffrorna. Julförsäljningen gör dock att de två senaste veckorna har varit bättre än tidigare veckor i höst.

MQ drog nyligen igång sin julkampanj där 16 kända svenskar medverkar, bland annat Nina Persson, Darin, Dolph Lundgren, Marie Serneholt, Reklamfilmen är regisserad av Jonas Åkerlund.

Kommer ni att minska marknadsföringsbudgeten?

– Nej, i ett sådant här läge är det oerhört viktigt att vara tydlig mot konsumenterna. Möjligen kan man ändra valet av medier, men budgeten kommer inte att minskas, säger Johan Elfner till Resume.se.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.