Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

MTG:s reklamblunder

Publicerad: 14 juli 2010, 14:29

I höst släpper Viasat sin nya kanal TV10. Nyligen började marknadsföringen av kanalen att rulla igång. Det är bara ett problem, i reklamfilmen, som bland annat går i TV6 hänvisar man till TV10.se, en adress som ägs av en privatperson – och inte MTG.


Ämnen i artikeln:

MTG

Skärmdump från TV10.nu, och inte TV10.se som hänvisas till i nya reklamfilmen

Nyligen började MTG med sin reklamlansering för nya kanalen TV10 som startar i höst. I reklamfilmen hänvisar man till TV10.se, knappar man in den adressen hamnar man dock hos en bloggande privatfamillj.

– Det som hänt är en administrativ miss från vårt webbhotells sida. De ska föra över ägandeskapet till oss, men det har inte skett än, säger Per Lorentz,      infochef på MTG Sverige   .

Det var för några dagar sedan som MTG bad sitt webbhotell att ändra adressen så att eventuella besökare skulle komma till den riktiga sajten och inte till den bloggande familj som nu syns på TV10.se. Per Lorentz uppger också att MTG har köpt .se domänen och att det hela rör sig om ett administrativt fel.

– Problemet är att när vi testar att knappa in på sajten här i huset så kommer vi rätt, det är utanför huset som man hamnar på fel sida.

Hur tänker ni kring att ni hänvisar till en sida i reklamen och att man sedan hamnar på en helt annan?
– Det är lite snopet och såklart en blunder, men ingen jätteblunder vill jag påstå, och felet ligger hos webbhotellet.

Kommer ni att pressa på webbhotellet ytterligare samt begära ”plåster på såren”?

– Vi ska inte gå händelserna i förväg, det här få de fixa snarast möjligt, men skulle det av någon outgrundlig anledning ta mycket längre tid än vi förväntar oss,    får vi dirigera besökare till tv10.nu, som vi också äger, men vi hoppas att det inte ska bli nödvändigt, säger Per Lorentz.

Uppdaterat: Efter Resumes artikel uppger nu MTG att TV10.se webbhotellet nu styrt om så att TV10.se fungerar rätt.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.