Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Musses okända föregångare

Publicerad: 29 oktober 2010, 11:47

Disney har fått tillbaka rättigheterna till Oswald the lucky rabbit, Musse Pigg:s bortglömda föregångare från början av 1900-talet. Det firar de med en stor varumärkeskampanj och ett nytt tv-spel.


Ämnen i artikeln:

Disney

Oswald var en animerad karaktär som Disney trodde stenhårt på i början av 1900-talet. Men rättigheterna hamnade hos Universal och där stannade de fram till 2006, då Disney fick tillbaka dem.

Nu lanserar de en stor kampanj för Musse Pigg och hans okända föregångare. Tillsammans förekommer i de ett nytt tv-spel och i den stora kampanj som rullas ut i slutet av november. Syftet är att öka intresset för lanseringen och franschisen överlag.

Kampanjen kommer att synas i print, på bio, i tv och digitalt.

– Musse har länge varit en stark symbol för varumärket Disney. Det känns otroligt spännande att kunna berätta hela historien om honom och att med hjälp av dagens teknik låta spelaren interagera med Musse och hans vänner på ett sätt som inte tidigare varit möjligt, säger Veronica Lindholm, Chief Marketing Officer, The Walt Disney Company Nordic.

Disneys mediabyrå i Norden är Carat.

Här berättas historien om den ny-gamla karaktären Oswald:

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Disney

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.