Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Mycket, mycket olyckligt"

Publicerad: 8 september 2010, 07:24

Danonino har gjort om sin reklamfilm som nu sänds i tv. Orsaken: De två barnen i filmen har samma namn som de två barn som blev mördade i Arboga.


– Ingen i hela produktionen slogs av att just de här två namnen förekom i det här sammanhanget. Det är mycket, mycket olyckligt, säger Frida Keane, pressansvarig på Danone som producerar Danonino.

När de två barnen som spelar i filmen skulle namnges tittade produktionen på vanliga namn i de respektive årskullarna. De aktuella namnen var bland de vanligaste. Problemet är bara att både pojk- och flicknamnet har förekommit i den uppmärksammade rättegången om mordet i Arboga, där en tysk kvinna dödade två barn.

– Det var en konsument som hörde av sig och berättade det här för oss. Då tog vi direkt kontakt med mamman i filmen och kunde göra en omtagning där hon säger två andra namn, säger Frida Keane.

Reklamombudsmannen hann ta emot en anmälan mot filmen. Men eftersom Danonino nu åtgärdar missen drar personen tillbaka sitt klagomål.

– Vi har haft en dialog med RO och förklarat situationen. Det var ett genuint misstag. Fullständigt olyckligt. Det är bara att beklaga, säger Frida Keane.

Att missen kunde ske beror på ”maximal otur” enligt Danonino.

– Olika namn används för filmer och alla möjliga saker. Lärdomen är att man får kolla några extra gånger, säger hon.

Stoppade ni filmen när ni fick höra om det här?

– Nej det gjorde vi inte, men vi agerade snabbt och den nya ska rulla idag. Det var ett ärligt misstag.

Danones byrå är Tank/Y&R.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.