Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

MySafety rasar över uteslutning från branschförening

Publicerad: 25 september 2014, 11:42

Bisarrt och kränkande beslut av Kontakta. Det hävdar mySafety Groups vice PA Prabert efter att bolaget uteslutits av branschföreningen – företaget erbjuder bland annat digitala spärrtjänster. PA Prabert har även varit ordförande för SWEDMA i sex år.


Ämnen i artikeln:

SwedmaMySafety

Kontakta uppger i ett pressmeddelande den 15 september att styrelsens beslut att utesluta mySafety stöds av föreningens sjätte paragraf.
Den säger att "den medlem som handlar i strid med Kontaktas ändamål eller på annat sätt åsamkat Kontakta skada kan uteslutas."

Kontakta uppger att MySafety dragit på sig ett stort antal anmälningar fram till och med den 25 augusti, varav minst 37 rör telefonförsäljning.

Sammantaget gör det företaget till ett att de mest anmälda i landet, enligt Kontakta.

Branschföreningen uppger också att man har bett MySafety att förbättra sina processer, men att anmälningarna har fortsatt.

My Safety Groups vice vd, Pa Prabert, slår nu tillbaka.

- Beslutet är ologiskt och kränkande för våra hårt arbetande medarbetare och framstår i form och innehåll som bisarrt, säger han som en kommentar.

Han har inte bara varit med om att starta Kontakta, utan har också varit ordförande för SWEDMA, intresseorganisationen för direktmarknadsföring.

Han tycker att Kontaktas beslut är hänsynslöst med tanke på att det rör en medlem som "uthålligt och konstruktivt försökt bidra till både organisationen och branschens utveckling", resonerar han.

Han sticker inte under stol med att mySafety har anmälts för många gånger, men menar att bolaget arbetet hårt med att aktivt förbättra bolagets tjänster och bemötandet till kunder.

Han vänder sig också emot att mySafety inte skulle ha förbättrat sig.

Här tar han upp att företaget har minskat antalet anmälningar med 15,8 procent under perioden den 1 januari till den 31 augusti 2014 jämfört med motsvarande period förra året.

Kontakta är en bransch- och intresseförening för företag och organisationer som arbetar med kundservice och försäljning.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

SwedmaMySafety

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.