Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Namnkunnig jury för 48H

Publicerad: 8 mars 2018, 08:08

I juryn för för 48H, Sveriges största reklamtävling för och av studenter, hittar vi branschprofiler från bland annat Nord DDB, Forsman & Bodenfors och Garbergs.


Ämnen i artikeln:

ReklamtävlingReklam

Reklamtävlingen 48H har arrangerats i Stockholm de första 19 åren. När tävlingen byter stad är det  Göteborg som står för värd. Det är mediesektorn på Yrgo som står bakom årets tävling.

– Att 48H förflyttas till västkusten känns som ännu ett tecken på att reklambranschen börjar bredda sina horisonter, geografiskt och demografiskt. Och det är ju otroligt bra! säger Julia Gillgren, jurymedlem från Uncle Unicorn, Göteborg, och tidigare student på Yrgo i en kommentar.

Processen är som följer: Under fyrtioåtta timmar sarbetar studenter från Sveriges reklam- och marknadsföringsutbildningar i team om fyra. Det handlar om skarpt uppdrag från en uppdragsgivare som är hemlig fram till själva tävlingstillfället.
Samarbetet ska resultera i en tryckt och en digital annons. Varje team består av en copywriter, en art director, en projektledare och en designer.

Nina Friman, jurymedlem från Welcom som har tävlat i internationella tävlingar med samma format kommenterar:

– 48H är precis som Cannes Young Lions eller Young Creatives Eurobest: okonstlat och rättfram. De tävlande får samma brief, premisser och villkor – inga tunga pokaler och ingen inbördes beundran. Här syns juniorer som är oförstörda och hungriga. Helt enkelt, tävling när den är som bäst.

Tävlingen äger rum 15–17 mars i samarbete med Citypaketet, Komm, Yrgo, Forsman & Bodenfors och Stendahls. Det vinnande teamet får sitt tävlingsbidrag publicerat i såväl dagspress som online.

Årets 48H-jury består av:

Tove Langseth, Nord DDB
Björn Engström, Forsman & Bodenfors
Petter Nylind, Volt
Nina Friman, Welcom
Malin Wikerberg, Garbergs Malmö
Ylva Nestmark, Stendahls
Julia Gillgren, Uncle Unicorn
Maksimilian Kallhed, The Pop Up Agency
Alexander Elers, MC Saatchi
Johan Markström, Citypaketet

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

ReklamtävlingReklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.