Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

När Google Street View inte gjorde jobbet på vackra Färöarna: Hon satte kameran på ett får

Publicerad: 14 juli 2016, 07:24

Durita Dahl Andreassen presenterar: Sheep view.

Foto: Pressbild/Ehrenberg

Fåröarna finns inte i Googles gatuvy. Men Durita Dahl Andreassen var så angelägen att visa upp sitt land


Nästan alla världens länder finns i Google Street View. Nu är Färöarna förvisso inte ett land, men ögruppen finns hur som helst inte med i sökverktyget. Det var ett problem för Durita Dahl Andreassen som ville visa upp platsen för världen.

I en kampanj där hon marknadsför Färöarna har hon därför tagit hjälp av några invånare som det där finns gott om: får. Hon monterade en 360-kamera på djuren, som vandrar runt i landskapet och tar bilder.
– För mig känns det verkligen konstigt att jag inte kan visa mina vänner i andra länder var jag kommer från. Mitt hemland är vackert, grönt och på sätt och vis oupptäckt för resten av världen – men jag vill dela med mig av det. Om Google Street View inte tänker komma till Färöarna, så tänker jag visa upp Färöarna för världen på ett annat sätt, säger hon i en kommentar.

Durita Dahl Andreassen har i anknytning startat sajten Visit Faroe Islands, där hon berättar om fårprojektet och visar vad ögruppen har att bjuda på. Bilder finns redan uppladdade på Google Street View och på sajten lägger hon upp minst en video i veckan från fårens strapatser.

Kampanjen har genomförts tillsammans med Ehrenberg Kommunikation.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.