Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nätbutiken sponsrar Alex & Sigges podcast – i ett år

Publicerad: 4 september 2020, 08:14

Alex Schulman och Sigge Eklund.

Foto: Press

Nätbutiken Sparnet spenderar redan många miljoner kronor på sin Facebook-annonsering. Nu skriver de kontrakt på ett helt år med en av Sveriges mest lyssnade podcasts.

Ämnen i artikeln:

Alex och Sigges podcast

Julia V. Caesar

julia.v.caesar@resume.se


Alex Schulmans och Sigge Eklunds podcast Alex & Sigge är enligt Kantar Sifos Poddindex den största kommersiella podcasten i Sverige, något de två profilerna har kunnat dra in stora summor pengar på i bland annat reklamintäkter. Och pengarna fortsätter rulla in. Nu går nätbutiken Sparnet in som sponsor under ett år. Hur mycket kontraktet är värt vill de inte avslöja, men bolaget väntas omsätta 100 miljoner kronor under 2020. Under fjolåret spenderade de cirka 30 miljoner kronor på Facebook-annonsering. 

– Alex & Sigges Podcast har öppnat upp ett fönster till en helt ny målgrupp som vi annars inte riktigt når fram till via våra huvudsakliga digitala kanaler som Facebook och Google. När vi bakar in en tydlig push kring en specifik produkt på Sparnet brukar försäljningen explodera samma dag som avsnittet sänds, säger Olof Jakobsson, vd för Sparnet, i ett pressmeddelande. 

Trots det omfattande kontraktet är det upp till Alex Schulman och Sigge Eklund att själva utforma reklaminnehållet.

– När vi som en liten startup ger fria tyglar så möjliggör det att Alex & Sigge kan skapa mer underhållande och galet innehåll som når igenom bruset. Man kan se i kommentarsfälten på Alex och Sigges Instagram hur deras följare efterfrågat vilken minut man kan hitta Sparnets reklam för att de vill lyssna om, säger Olof Jakobsson.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev