Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nätsuccé när de små godispåsarna gör comeback

Publicerad: 3 november 2014, 12:26

Foto: ICA Kvantum Liljeholmen.

Den gamla klassiska lilla godispåsen från förr har fått en renässans – på ICA Kvantum i Liljeholmen. Nu sprids butikens kampanj i sociala medier.


Ämnen i artikeln:

Ica

Godispåsarna växer så det knakar och svenskarna öser ner stora skopor.

Förr räckte det med några bitar för att göra barnen nöjda.

Nu har ICA Kvantum i Liljeholmen återinfört de gamla klassiska små påsarna från 1970- och 80-talet, som många minns från sin barndom.

Magnus Westman, försäljningschef för kolonialvaror och konfektyr, menar att de stora påsarna har blivit ett hälsoproblem – och han ville göra något åt det.

– Jag kom på det här när jag själv var föräldraledig med min dotter. När man har pratat runt med kompisar upplever många att det är ett ett problem, säger han till Aftonbladet.

Magnus Westman säger att reaktionerna från kunderna har varit positiva.  

– De (påsarna) rymmer ju betydligt mindre godis. Men vi vill hjälpa våra kunder och om de upplever att de har problem ska vi lösa det, säger han till Metro.

– Många känner igen påsarna och säger att de väcker känslor och barnfamiljer tycker att det är jätteskönt. Nu kan de ge en påse till barnen så att de kan plocka själv, det går inte att plocka för mycket.

De små påsarna har införts på helgerna. De större finns kvar på vardagarna, men är ämnade för vuxna som kan ”ta egna beslut”.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Ica

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.