fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nedringd av byråer efter succéklippet

Publicerad: 28 maj 2012, 13:08

Oskar Pernefeldt.

Efter Resume.se:s artikel i fredags om det påhittade landet Arimus har mannen bakom klippet, Oskar Pernefeldt, blivit fullständigt nedringd av byråer: – De har väl sagt typ strunta i Beckmans börja hos oss i stället. Men jag känner ändå att min dröm är att gå på Beckmans så att jag får chansen att utvecklas, säger Oskar Pernefeldt.

Ämnen i artikeln:

Oskar Pernefeldt

KB

Karl-Johan Byttner


Beckmans kallar till intervju den 19-21 juni, men Oskar Pernefeldts  regeringskällor inom hans egenkonstruerade land Arimus har redan fått  vissa indikationer på vartåt det lutar:
– Jag har väl fått viss respons via dessa, mer kan jag inte säga, säger Oskar Pernefeldt.

Resume.se kunde i fredags förra veckan berätta att Oskar Pernefeldt skapat landet Arimus med 12 283 invånare - hans projekt ingår i ansökan till Beckmans där han har utnyttjat punkten övrigt maximalt.

Dagen efter hade artikeln 414 Facebook-likes och 19 tweets. Han är överväldigad över all uppmärksamhet:
– Jag är extremt glad och det känns verkligen kul att göra sin egen farsa så stolt, säger Oskar Pernefeldt.

Han berättar att byråer som Forsman & Bodenfors och andra från reklameliten hört av sig. Detsamma gäller olika designbyråer:
–   Jag har fått kommentarer som det här är det bästa vi har sett i  reklamväg på väldigt länge och så säger man att vi kommer att hålla koll  på dig. Jag är en ganska känslig person så jag måste säga att jag har  blivit rörd över detta, säger Oskar Pernefeldt.

Han är 21 år och född i Viken i Helsingsborgstrakten.

Han är en ung man med extremt aktiva dagar. Han  har jobbat som ateljéassistent i ett halvår, han går kvällskurs på  Beckmans, läser läxor till 11-12 på kvällen och filar på sin Beckmans  ansökan til sent in på natten. Han går sedan upp tidigt på  morgonen för att trycka ut breven och lämnar de till olika mottagare i  samband med att han ska till skolan:
– Jag sover nog mindre än  många, men det gör inget. För mig finns ingen annan skola än Beckmans.  Många av dem som har gått där är mina stora idoler, säger Oskar  Pernefeldt.

Han berättar att projektet kring just Arimus mest  handlat om att göra något skoj samtidigt som han håller på med de andra  arbetsproverna till Beckmans:
– Jag har väl suttit på min kammare och garvat lite för mig själv, säger Oskar Pernefeldt.

Han  höll projektet hemligt länge, men började till slut berätta om det för  nära vänner och inte minst en av hans allra största supporters -  hans  gamla lärare.

Han utnyttjade också lite gerillamarknadsföring genom att  kontakta tidningar och liknande där avsändaren var påhittade  Arimus-personer:
– Jag antar att Beckmans-juryn får se extremt  kreativa grejer så jag valde att gå public för att öka mina chanser  lite. Så jag lät helt enkelt Arimus vice-president skicka mail till  vissa personer och fråga om vår regeringskonsult skulle ha en chans att  komma in, säger Oskar Pernefeldt.

Han berättar också att han via  bekanta och bekantas bekanta tog reda på saker om personerna i  Beckmans-juryn så att han kunde skräddarsy breven och lyfte fram lite  saker som dessa kunde relatera till:
– Jag har väl fått en del personer att försäga sig, om man säger så, säger Oskar Pernefeldt.

Han har sökt till Beckmans dagkurser en gång tidigare, men kom inte in den gången:
–  Jag fick signaler om att jag nog behövde passa på att utvecklas lite  till.  Men om jag inte kommer in i år får jag väl skapa ett MC-gäng och  kontakta dem igen, säger Oskar Pernefeldt.

När du nu har kommit på något som fått så stort genomslag känner du press inför vad nästa grej ska bli?
–  Jag tror mig vara en ganska ödmjuk person. Men jag kan hitta på mer  flippade idéer. Det är inte slut i och med detta, säger Oskar  Pernefeldt.

Vad blir nästa grej då?
– Det är hemligt, säger Oskar Pernefeldt.

Han bor hos en gammal lumparkompis mor.

Han befinner sig i USA när Beckmans kallar de personer som har gått vidare:
–   Jag ska bo hos min syrra i  en husbil i Colorado, säger Oskar Pernefeldt.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev